Доступність посилання

ТОП новини

Суд ухвалив рішення про звільнення з-під варти Слюсарчука, сьогодні його звільнять – ДПСУ


Андрій Слюсарчук
Андрій Слюсарчук

Апеляційний суд Львівської області ухвалив рішення про звільнення з-під варти Андрія Слюсарчука, відомого як «Доктор Пі», сьогодні це рішення виконають. Про це Радіо Свобода повідомив речник управління Державної пенітенціарної служби у Львівській області Мирослав Демків.

«Він перебуває в межах Львівської установи виконання покарань №19 (колишнього львівського СІЗО). На даний момент здійснюється оформлення документів, необхідних для його звільнення. Сьогодні він буде звільнений з-під варти на виконання рішення суду», – сказав Демків.

Він додав, що 23 червня Апеляційний суд Львівської області змінив Слюсарчуку запобіжний захід з тримання під вартою на особисте зобов’язання, відповідне рішення сьогодні надійшло до Львівської установи виконання покарань №19.

Сихівський районний суд Львова засудив Андрія Слюсарчука до восьми років позбавлення волі у січні 2014 року. Його визнали винним у шахрайстві, двох ненавмисних убивствах і підробці документів. Термін перебування під вартою у засудженого рахується від дня арешту – 14 листопада 2011 року.

Андрій Слюсарчук оскаржив вирок. 26 січня 2015 року Апеляційний суд у Львові залишив «Доктора Пі» під вартою і не змінив міру покарання. Після вироку Апеляційного суду засуджений вдався до спроби самогубства. Вищий спецсуд призначив новий розгляд справи в суді апеляційної інстанції.

Цього року суд скоротив термін ув’язнення Слюсарчуку за «законом Савченко», йому залишалося відбути за ґратами ще 1,5 року з правом на умовно-дострокове звільнення.

У грудні 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон «Про удосконалення порядку зарахування судом попереднього ув’язнення у строк покарання», згідно з яким суди зобов’язані враховувати засудженим кожен день, проведений у СІЗО, як два дні відбування покарання. Одним з авторів цього закону була Савченко. Водночас нині, зокрема у Генпрокуратурі, пропонують внести зміни до цього документа, тому що за допомогою цього закону, за даними ГПУ, близько 5 тисяч людей, які вчинили особливо тяжкі та тяжкі злочини, вийшли на волю.

XS
SM
MD
LG