Доступність посилання

ТОП новини

Ісламісти викрали близько 900 мирних жителів, переважно курдів, на півночі Сирії – спостерігачі


Місто Манбідж, Сирія, 16 червня 2016 року
Місто Манбідж, Сирія, 16 червня 2016 року

Бойовики угруповання «Ісламська держава» за останні три тижні викрали близько 900 мирних жителів, переважно курдів, на півночі Сирії. Як повідомила 24 червня базована у Великобританії «Сирійська обсерваторія з прав людини», викрадення відбулися в районах, де курдські сили борються з бойовиками.

Так, у руки екстремістів потрапили жителі сіл поблизу контрольованого ісламістами міста Ель-Баб, на північний схід від провінції Алеппо.

Повідомляється, що бойовики перевели близько 350 викрадених людей у самопроголошену ісламістами «столицю» Ракка разом з іншими бранцями для утримування у в’язницях.

За повідомленнями спостерігачів, ісламісти змусили деяких викрадених курдів рити рови і будувати оборонні споруди. За попередніми даними, було страчено щонайменше 13 цивільних і розстріляно щонайменше п’ятьох, які намагалися утекти.

23 червня бійці підтримуваного США об’єднання курдських і арабських сирійських повстанців увійшли в місто Манбідж неподалік кордону з Туреччиною. Манбідж було під контролем угруповання «Ісламська держава» з 2014 року, і вважається стратегічно важливим, бо пролягає на маршруті поставок від турецького кордону до Ракки.

XS
SM
MD
LG