Доступність посилання

ТОП новини

Україна готує відповідь на заклик президента ПАРЄ про відновлення діалогу з Москвою – Геращенко


Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Перший заступник голови Верховної Ради і член української делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Ірина Геращенко повідомила, що Україна готує «жорстку реакцію» на заклик президента Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмонта відновити діалог з Росією. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook в суботу.

«В п'ятницю в усій красі показав себе президент ПАРЄ іспанець Педро Аграмунт, який протяг на бюро і сам підтримав заяву, що в ПАРЄ спільні з Росією цінності і пора, мовляв, повертати дорогу російську делегацію до страсбурзьких круасанів…В нас точно не спільні цінності з країною, яка порушує міжнародне право і захоплює території іншої суверенної країни», – написала Ірина Геращенко.

За її словами, тільки жорстка і активна позиція на міжнародному фронті «примусить європейців не забувати про Крим і Донбас».

«Ми вже підготували листа від нашої делегації на генсека Ради Європи Янгланда з вимогою пояснити його відповідь на сесії ПАРЄ, що інформація про порушення прав людини на Донбасі і в Криму не потрапила до його звіту, бо туди не пускають моніторингові місії. Звернемося до делегацій інших країн-членів ПАРЄ з проханням підтримати нас в цій позиції…Ми готуємо жорстку реакцію на дії Педро Аграмонта», – додала Геращенко.

Раніше цього тижня Ірина Геращенко, перебуваючи на нинішній сесії ПАРЄ, заявляла, що в Парламентській асамблеї Ради Європи відчувається зміна позицій стосовно Росії і лунають заклики повернути право голосу її делегації вже цього року.

Російська делегація була позбавлена права голосу і виключена з керівних органів ПАРЄ у квітні 2014 року, після того, як Росія окупувала український Крим. У відповідь російська делегація взагалі відмовилася брати участь у роботі асамблеї.

XS
SM
MD
LG