Доступність посилання

ТОП новини

До Дня молоді у Дніпрі провели «кольоровий марафон» для допомоги знедоленим дітям


У Дніпрі в суботу з нагоди Дня молоді відбувся патріотичний доброчинний забіг «Color Run Dnipro». Як повідомила Радіо Свобода організатор марафону Ольга Шелест, усі охочі дніпряни, розмалювавшись у синьо-жовті кольори, пробігли кілька кілометрів набережною Дніпра – від одного з ресторанів до Фестивального причалу. У заході взяли участь сотні людей, на пробіг виходили цілими родинами.

Під час забігу учасники обсипали себе та один одного сухими барвами «холі». Це індуїстська традиція, яка в останні роки стала популярною в багатьох країнах світу, зокрема, в Україні.

Участь у марафоні була платною: усі зібрані кошти спрямують на створення безкоштовного денного літнього табору відпочинку для дітей, які опинилися у складних життєвих умовах, дітей із малозабезпечених і багатодітних родин, а також вихованців Дніпропетровського інтернату для дітей-сиріт. Троє найпрудкіших бігунів отримали медалі.

Крім того, до Дня молоді в Дніпрі вже традиційно відкрили фестиваль «Студентська республіка». На набережній відбувається святкова програма, влаштовано різноманітні тематичні спортивні, книжкові, музичні локації та майстер-класи. Завершиться свято ввечері концертною програмою за участю рок-гуртів.

День молоді в Україні відзначають щорічно в останню неділю червня.

XS
SM
MD
LG