Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі поранені троє українських військових – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу на Донбасі поранені троє українських військових, загиблих немає, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, військові зазнали поранень в Опитному, Майорську і Новозванівці.

Мотузяник зазначив, що на донецькому напрямку – напружена ситуація.

«Бойові дії тривають по всій лінії фронту. Минулої доби противник тричі застосовував проти наших позицій ствольну артилерію, зокрема САУ «Гвоздика». Під Горлівкою та у Новоселівці другій, а також в Авдіївській промзоні відбулися перестрілки між силами АТО і НЗФ, деякі з них тривали впродовж двох годин», – сказав він.

Речник зазначив, що на маріупольському напрямку ситуація незмінна, масштабні обстріли тривають по всій лінії фронту, зокрема біля Мар’їнки і на околицях Докучаєвська.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що вночі українські військові обстріляли з артилерії Горлівку, в результаті обстрілу, за даними сепаратистів, поранення отримали двоє мирних жителів. В угрупованні «ЛНР» кажуть, що за минулу добу українські військові 12 разів обстріляли їхні позиції, зокрема райони сіл Логвинове, Калинове, Веселогорівка і Хрящівка.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG