Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: бойовики стріляють із забороненого озброєння, прикриваючись цивільними


Руйнування у селі Зайцеве, що біля Горлівки (ілюстраційне фото)
Руйнування у селі Зайцеве, що біля Горлівки (ілюстраційне фото)

Прес-центр штабу АТО повідомляє про 11 випадків порушення режиму припинення вогню сепаратистами на сході України від початку доби 26 червня. Про це йдеться у вечірньому зведенні штабу.

Зокрема, за даними української сторони, проросійські сепаратисти здійснювали обстріли з позицій у населеному пункті Калинове. «Ворог із території тимчасово окупованого Калинового, прикриваючись мирним населенням, гатив із мінометів калібру 82 та 120 міліметрів, при цьому випустивши 56 мін», – повідомили у прес-центрі штабу АТО.

«З автоматичних гранатометів супротивник вів вогонь біля Зайцевого та Новгородського, а поруч Новоселівки Другої – з важких мінометів», – інформують у штабі.

Порушення «режиму тиші» фіксують також на маріупольському напрямку, де бойовики, за даними прес-центру штабу АТО, обстріляли зі стрілецької зброї опорні пункти українських військових неподалік Новотроїцького та Гранітного. Крім того, з БМП було здійснено обстріл біля Мар’їнки.

«На Луганщині зафіксовано один неприцільний обстріл у напрямку укріплень українських підрозділів у районі Новозванівки з 82-міліметрових мінометів», – зазначили у штабі.

Бойовики угруповання «ДНР» натомість звинувачують українську сторону у здійсненні понад півтисячі обстрілів підконтрольної їм частини Донеччини. Зокрема сепаратисти заявляють про обстріли українськими військовими Горлівки та Ясинуватої.

Бойовики угруповання «ЛНР» заявляють про обстріл українськими військовими їхніх позицій біля села Веселогорівка.

XS
SM
MD
LG