Доступність посилання

ТОП новини

У польському Перемишлі намагалися перешкодити вшануванню січових стрільців – ЗМІ


Фото ілюстративне (©Shutterstock)
Фото ілюстративне (©Shutterstock)

У неділю в місті Перемишль, що на південному сході Польщі, під час процесії вірян до військового цвинтаря група з 20 осіб намагалася перешкодити ході, приуроченій до вшанування січових стрільців, передає «Польське радіо».

За даними очевидців, нападники почали шарпанину з кількома учасниками процесії, одного травмували. У чоловіків в руках були транспаранти з написами «Бандерівці та їхні прихильники – геть з Польщі» і плакати з написами про Волинську трагедію.

«Урочисті заходи, приурочені нашим героям, січовим стрільцям, сягають 20-х років минулого століття, з перервою в період Польської Народної Республіки. Ніколи, однак, вони не викликали контроверсій. Лише тепер деякі середовища, цинічно використовуючи факт, що на цьому цвинтарі є могили членів УПА, намагаються викликати польсько-український конфлікт», – заявив голова Об’єднання українців у Польщі Петро Тима.

За його словами, серед нападників були особи у футболках «Всепольської молоді», які вигукували образливі гасла на адресу учасників процесії.

Водночас у поліції заявили, що учасників процесії відділили «коридором» від осіб, які намагалися перешкодити ході. Порушників з жодною організацією не пов’язують. Про затриманих не йдеться.

XS
SM
MD
LG