Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі один військовий загинув, ще 4 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі загинув один український військовослужбовець, ще четверо поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його даними, на луганському напрямку вчора з боку підтримуваних Росією бойовиків було чотири обстріли у Попаснянському районі.

Водночас, за словами Лисенка, на донецькому напрямку вперше за кілька тижнів сепаратисти не застосовували артилерію, проте тривають потужні мінометні обстріли.

«Вчора вони (мінометніобстріли – ред.) відбулися у Троїцькому, Новоселівці Другій та Авдіївці. Після 17:00 противник відкрив масований вогонь в районі авдіївської промзони. Бої тривали понад 6 годин. Ворог атакував зі своїх позицій по лінії Ясинувата – Яковлівка», – сказав він, додавши, що всього за минулу добу на донецькому напрямку було 15 обстрілів з боку проросійських бойовиків.

Речник АТО повідомив, що на маріупольському напрямку найбільше протистояння вчора відбулося у Мар’їнці та під Докучаєвськом, там українські військові відкривали вогонь у відповідь.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українські військові вночі обстріляли з артилерії Докучаєвський нафтопереробний завод. Крім того, сепаратисти звинувачують українських військових в обстрілах Докучаєвська, околиць Горлівки, північного передмістя Донецька, сіл Василівка і Крута Балка. За словами сепаратистів, в результаті обстрілу Горлівки нібито загинув мирний житель і ще один поранений.

В угрупованні «ЛНР» кажуть, що за минулу добу українські військові 14 разів обстріляли їхні позиції, зокрема райони сіл Логвинове, Калинове, Веселогорівка і Хрящівка.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG