Доступність посилання

ТОП новини

В УГКЦ засуджують напад на молитовну ходу в польському Перемишлі


Святослав Шевчук
Святослав Шевчук

Глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук засуджує напад на молитовну ходу, який стався 26 червня в польському місті Перемишль.

«Із великим болем ми сприйняли звістку про те, що 26 червня на мирну релігійну ходу в Перемишлі було вчинено напад з боку радикально налаштованих молодих людей. Ми рішуче засуджуємо такі прояви крайнього націоналізму. Така поведінка не сумісна з честю, гідністю і покликанням європейського, а тим більше християнського народу», – йдеться в у заяві глави УГКЦ.

Святослав Шевчук наголошує, що такі дії руйнують «спільний європейський простір, стають причинами для розпалювання ненависті й незгоди, а тому створюють перешкоди для будування нашого спільного майбутнього».

В УГКЦ наголошують, що ця молитовна хода відбувається щороку, її проводять для вшанування українських воїнів, які загинули в таборі для військовополонених біля Перемишля після завершення Першої світової війни і поховані на місцевому цвинтарі.

«Польське радіо» повідомило, що 26 червня в місті Перемишль під час процесії вірян до військового цвинтаря група з 20 осіб намагалася перешкодити ході, приуроченій до вшанування січових стрільців. За даними очевидців, нападники почали шарпанину з кількома учасниками процесії, одного травмували. У чоловіків в руках були транспаранти з написами «Бандерівці та їхні прихильники – геть з Польщі» і плакати з написами про Волинську трагедію.

XS
SM
MD
LG