Доступність посилання

ТОП новини

Київ підписав угоду про асоційовану участь України в діяльності «Євроатому» на період 2014-2018 років


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Уряд України та Європейське співтовариство з атомної енергії підписали угоду про асоційовану участь України у програмі наукових досліджень та навчань «Євроатому» на період 2014-2018 років.

Сьогодні у Брюсселі документ підписали міністр закордонних справ Павло Клімкін та комісар з питань досліджень, науки та інновацій Карлос Моедаш.

Як повідомив речник президента України Святослав Цеголко, Україна стала асоційованим членом програми наукових досліджень і навчання «Євроатом» «2014-2018».

В Адміністрації президента України наголошують, набуття статусу асоційованого члена «Євроатом» відкриває Україні шляхи для участі українських наукових установ у перспективних проектах сфери ядерної енергетики, що сприятиме імплементації стандартів ядерної безпеки ЄС.

Імплементація угоди сприятиме інтеграції України до європейської наукової спільноти та посиленню міжнародного науково-технічної співпраці, додають в в Адміністрації.

На початку червня Кабмін схвалив проект підписаної сьогодні угоди.

Близько 47% електроенергії, що виробляється в Україні, генерують АЕС, решту виробляють ТЕС шляхом спалювання газу і вугілля, а також гідроелектростанції і «зелена» енергетика.

XS
SM
MD
LG