Доступність посилання

ТОП новини

Шульц запевнив Порошенка: вихід Британії з ЄС не вплине на візи для українців


Петро Порошенко (Л) і Мартін Шульц
Петро Порошенко (Л) і Мартін Шульц

Президент Європарламенту Мартін Шульц запевняє, що процедура виходу Великої Британії з ЄС не вплине на запровадження безвізового режиму для громадян України. Про це він заявив 27 червня під час зустрічі у Брюсселі з президентом України Петром Порошенком, повідомляє Адміністрація українського президента.

«Глава української держави висловив сподівання, що нинішні внутрішні складнощі не призведуть до зосередження Європейського союзу виключно на власних проблемах, а стануть стимулом для пошуку нових успішних євроінтеграційних проектів, яким могла б стати Україна», – зазначили в Адміністрації президента України.

23 червня на референдумі у Великій Британії за вихід з ЄС проголосували 52% виборців, це майже 16 з половиною мільйонів громадян; прихильники членства в Євросоюзі набрали 48%. Втім рішення Британії вийти з ЄС не стане фактичним, поки уряд офіційно не застосує статтю 50 Лісабонського договору ЄС. Цим кроком буде встановлено дворічний термін процедури переговорів про вихід Великобританії з Європейського cоюзу.

20 квітня Європейська комісія запропонувала Європарламентові і Раді Європейського союзу скасувати візи для громадян України. Ця пропозиція є наслідком позитивної оцінки, наданої Єврокомісією у грудні минулого року. У ній, зокрема, міститься підтвердження того, що Україна вдало виконала усі критерії у рамках плану дій для візової лібералізації.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін нещодавно заявив, що сподівається на запровадження безвізового режиму з Європейським союзом до кінця цього року.

XS
SM
MD
LG