Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську говоритимуть про порушення режиму тиші і питання звільнення заручників – Геращенко


Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

В рамках запланованого на сьогодні засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську йтиметься про питання безпеки, порушення режиму тиші та звільнення заручників. Про це на сторінці у Facebook повідомила представник України у гуманітарній підгрупі на переговорах у Мінську, віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

«Ключові питання – безпека, щоденні обстріли, порушення режиму тиші. Разом з тим, на Тристоронній контактній групі українська сторона порушуватиме і питання заручників, зокрема, ми вимагаємо надати точну інформацію про їх місце утримання», – повідомила Геращенко.

Вона уточнила, що сьогодні в столиці Білорусі засідатимуть і три робочі підгрупи, окрім гуманітарної.

У вівторок в Мінську також проходили переговори підгруп Контактної групи з питань політики і безпеки. Українська сторона їх результати не коментувала, водночас в угрупованні «ДНР» заявили, що запропонували країнам-гарантам «Мінська-2» ввести санкції за зрив мирного процесу на Донбасі. В угрупованні «ЛНР» заявили, що на порядку денному дводенної роботи політичної підгрупи – «дорожня карта, проект закону про амністію і модальність виборів».

Остання зустріч учасників Контактної групи відбулася 15 червня. Тоді сторонам не вдалося досягти якихось конкретних домовленостей.

XS
SM
MD
LG