Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура просить суд взяти під варту Александровську – речниця


Алла Александровська
Алла Александровська

Прокуратура звернулася до суду з клопотанням про обрання для колишньому народному депутатові, Аллі Александровській запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Про це Радіо Свобода повідомила речник прокурора Харківської області Віта Дубовик.

У прокуратурі також підтвердили, що Александровську затримали за підозрою в підкупі депутатів місцевих рад для ухвалення на сесіях звернень до парламенту і президента для зміни Конституції з питань федералізації.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадження щодо Александровської здійснює прокуратура Харківської області.

Раніше про таку підозру повідомила прес-служба СБУ. За даними відомства, за підписи під зверненням Александровська та її син пропонували дев’ять тисяч доларів.

Крім того, у СБУ повідомили, що синові Алли Александровської Олександрові, який переховується в Росії, також повідомлено про підозру щодо підкупу депутатів місцевих рад, його оголосили у розшук.

Раніше сьогодні стало відомо, що у Харкові силовики затримали Александровську. Як заявив Радіо Свобода адвокат затриманої Олександр Шадрін, Служба безпеки України підозрює її в сепаратизмі та корупційній діяльності. Адвокат назвав цю справу «штучно створеною».

Александровська висловлювала ідею створення особливого регіону розвитку «Слобожанщина», а низка проукраїнських громадських організацій цю ідею називали сепаратистською.

Екс-депутат заявляла Радіо Свобода, що ідея із законопроектом про спеціальний режим економічної діяльності регіону «Слобожанщина» «вкладалася лише в президентську ініціативу щодо децентралізації міст».Вона називала також плітками звинувачення її в сепаратизмі з боку проукраїнських активістів.

Алла Александровська очолювала харківський обласний осередок комуністичної партії з 1996 року і до заборони цієї політсили. Двічі обиралася депутатом Харківської облради, чотири рази – народним депутатом України.

XS
SM
MD
LG