Доступність посилання

ТОП новини

Новітній підводний човен Чорноморського флоту Росії «Старий Оскол» увійшов в Чорне море


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Побудований в Санкт-Петербурзі російський дизельний підводний човен «Старий Оскол» пройшов протоками Босфор і Дарданелли і увійшов в Чорне море, повідомляє прес-служба Чорноморського флоту Росії.

За даними російського військового відомства, субмарина рухається до місця постійного базування – на Чорноморський флот Росії.

«Новітній дизельний підводний човен «Старий Оскол», який успішно пройшов програму державних випробувань і в червні 2015 року увійшов до складу Військово-морського флоту, в рамках міжфлотського переходу до місця постійного базування до Чорноморського флоту проїхав протоками Босфор і Дарданелли і увійшов в Чорне море», – інформує прес-служба.

«Старий Оскол» – третій дизель-електричний підводний човен проекту 636.3, побудована на заводі «Адміралтейські верфі» спеціально для Чорноморського флоту Росії.

Такі субмарини є дизельним підводним човном третього покоління, вони, за даними Чорноморського флоту Росії, вважаються одними з найбільш малошумних порівняно з аналогами в іноземних ВМС і мають більш високу порівняно з попередніми російськими проектами бойову ефективність, новітні комплекси ракетно-торпедного озброєння, радіоелектроніки і гідроакустики.

XS
SM
MD
LG