Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Рада Федерації схвалила резонансний «антитерористичний пакет» законів


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Рада Федерації, верхня палата російського парламенту, на засіданні схвалила резонансний «антитерористичний пакет» законів.

24 червня Держдума Росії схвалила «антитерористичний пакет», внесений депутатом Іриною Яровою і членом Ради Федерації Віктором Озеровим.

Ухвалені поправки значно посилюють низку законів і обмежують права, гарантовані громадянам Конституцією, зокрема підвищуються терміни ув’язнення і штрафи за кількома статтями, збільшується відповідальність за заклики до терористичної діяльності і виправдання тероризму в інтернеті. Крім того, в Кримінальному кодексі Росії з’явилася стаття про неінформування, за «неповідомлення» про такі злочини як тероризм, захоплення влади і посягання на життя державного діяча можливе покарання – ув’язнення терміном до одного року.

«Антитерористичний пакет» законопроектів також зобов’язує операторів зв’язку зберігати дані клієнтів протягом півроку і надавати їх правоохоронним органам. Йдеться про листування, дзвінки і файлах, якими обмінюються користувачі.

Тепер цей документ має підписати президент Росії. Напередодні у Росії Конгрес інтелігенції звернувся до президента Росії Володимира Путіна з проханням не підписувати так званий «антитерористичний пакет» законопроектів.

XS
SM
MD
LG