Доступність посилання

ТОП новини

Луценко заявляє, що слідство зібрало достатньо доказів вини Онищенка


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляє, що слідство у справі щодо компанії «Укргазвидобування» зібрало достатньо доказів, що вказують на причетність до махінацій депутата Верховної Ради Олександра Онищенка. Про це Луценко зазначив на засіданні регламентного комітету парламенту.

«У слідства достатньо доказів того, що пан Онищенко є бенефіціаром підприємств, діяльність яких призвела до розкрадання понад 1,6 мільярда гривень», – заявив генпрокурор.

Луценко, однак, наголосив, що провину Олександра Онищенка може визнати лише суд.

Генеральний прокурор розповів, що слідство проаналізувало діяльність компаній, підконтрольних Онищенкові в останні три роки, включно з січнем цього року. Після цієї дати депутат, за словами Луценка, передав активи підконтрольних йому підприємств в управління іншим особам.

У засіданні комітету у середу взяв участь і сам Олександр Онищенко. Він і його захист спростовують звинувачення на адресу депутата у справі щодо компанії «Укргазвидобування».

15 червня Національне антикорупційне бюро передало до Генпрокуратури подання для підготовки матеріалів про зняття депутатської недоторканності, затримання та арешт депутата Онищенка. Його підозрюють у «створенні злочинної організації з метою заволодіння коштами, отриманими від реалізації природного газу, видобутого операторами спільної діяльності товариств за договорами про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування». За попередніми даними, через цю схему державі було завдано збитків у 3 мільярди гривень.

16 червня до Верховної Ради України внесли подання про надання згоди на зняття недоторканності з Олександра Онищенка і притягнення його до кримінальної відповідальності.

XS
SM
MD
LG