Доступність посилання

ТОП новини

Дані самописців з літака EgyptAir підтверджують дим на облавку


Влада Єгипту повідомляє, що дані з бортових самописців літака компанії EgyptAir, що розбився у Середземному морі, свідчать, що датчики диму вказували на пожежу.

29 червня представники єгипетської комісії з розслідування причин катастрофи літака зробили заяву щодо інформації з «чорних скриньок», знайдених у Середземному морі.

Підтвердження диму у вбиральні літака та повідомлення експертів, що на знайдених уламках була виявлена кіптява, вказують на користь версії, що пожежа на облавку літака почалася незадовго до того, як він впав у море з висоти 11 тисяч 250 метрів.

Є кілька причин появи вогню, одна з яких – його спричинив вибух бомби.

27 червня прокуратура Парижа розпочала розслідування кримінальної справи щодо катастрофи літака компанії EgyptAir. За словами представника прокуратури, наразі немає ніяких свідчень на користь версії про теракт, тому справу порушили за статтею «вбивство».

Причини катастрофи літака залишаються незрозумілими. Знайдені на дні моря два бортові самописці виявилися дуже пошкодженими. Єгипетські експерти не змогли розшифрувати їх, тому відправлені до Франції.

Літак компанії EgyptAir розбився 19 травня. Літак французького виробництва, на облавку якого перебували 66 людей, летів з Парижа до Каїра і впав у Середземне море, коли підлітав до єгипетського узбережжя.

XS
SM
MD
LG