Доступність посилання

ТОП новини

ЄС завтра продовжить економічні санкції проти Росії


Європейський союз завтра, 1 липня 2016 року, продовжить економічні санкції проти Російської Федерації. Про це повідомив кореспондент Радіо Свобода.

«Економічні санкції проти Росії будуть продовжені в п’ятницю, 1 липня. Письмові процедури для цього процесу починаються сьогодні і закінчуються в п’ятницю», – написав кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк на своїй сторінці у Twitter.

Країни Заходу проти Росії запровадили санкції через роль Москви в подіях на сході України.

Останнім часом у ЄС лунали заклики до поступового зняття з Росії санкцій в обмін на часткове виконання нею мінських домовленостей. Наразі офіційна позиція керівництва Євросоюзу і країн-членів, а також керівництва США й інших країн «Групи семи», полягає в тому, що санкції щодо Росії, накладені через її агресію на сході України, будуть скасовані тільки після повного виконання Росією мінських домовленостей.

Саме санкції, запроваджені через роль Росії в конфлікті на сході України, є найвразливішими для російської економіки. Вони, зокрема, фактично закрили для російських компаній шлях на західні ринки капіталу. «Кримські» санкції мають переважно персональний характер і стосуються безпосередньо осіб, причетних до анексії українського півострова.

Раніше, 17 червня, ЄС погодив продовження до середини 2017 року дію санкцій, запроваджених проти Росії через анексію Криму.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на Донбасі. У НАТО неодноразово закликали Росію відвести війська і зброю з території Україні. Москва звинувачення України й Заходу відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG