Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ передала до суду обвинувачення щодо «беркутівців», які затримували «автомайданівців»


Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо 5 колишніх працівників спецпідрозділу «Беркут», які у січні 2014 року затримали і побили активістів «Автомайдану». Про це йдеться у повідомленні на сайті відомства.

За даними ГПУ, йдеться про 5 співробітників оперативної роти № 1 столичного підрозділу «Беркуту». Їм інкримінують перевищення влади та незаконне затримання 18 активістів руху «Автомайдан» в ніч з 22 на 23 січня 2014 року на вулицях Щорса та Грушевського у місті Києві, що супроводжувалося застосуванням до них насильства та пошкодженням 11 їхніх автомобілів.

«Вказаним особам інкримінуються також службові підроблення офіційних документів (рапортів) та надання завідомо неправдивих показань, поєднаних з обвинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі яких їх було затримано, притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії та арештовано», – зазначили у прес-службі ГПУ.

У відомстві нагадали, що у березні цього року передали до суду обвинувальний акт щодо командира цієї роти.

«Щодо інших співучасників цих злочинів досудове розслідування триває, у тому числі восьмеро з них оголошено в розшук і судом надано дозвіл на їхнє затримання», – поінформували у прокуратурі.

Під час подій Революції гідності Міністерство внутрішніх справ мотивувало затримання «Беркутом» активістів «Автомайдану» їхніми хуліганськими діями, зокрема і щодо правоохоронців. Затриманих тоді навіть судили, але зі зміною влади після Революції гідності судові процеси проти «авомайданівців» припинилися.

XS
SM
MD
LG