Доступність посилання

ТОП новини

Пушилін: договір про розведення сил на Донбасі підпишуть 13 липня


Денис Пушилін
Денис Пушилін

Представник угруповання «ДНР» на переговорах у Мінську Денис Пушилін заявляє, що договір про розведення сил і засобів на лінії розмежування на Донбасі представники Тристоронньої контактної групи підпишуть 13 липня, під час наступної зустрічі.

«Потрібно ще підписати сам документ. Підгрупа з безпеки його розробляє і виносить на засідання контактної групи. Запланований термін до 13 липня», – заявив 30 червня Пушилін, слова якого цитують сайти сепаратистів.

29 червня, за підсумками зустрічі у Мінську, представник ОБСЄ на переговорах Мартін Сайдік повідомив, що підгрупа з безпеки Тристоронньої контактної групи домовилася про розведення сил і засобів на лінії розмежування у двох місцях – у Золотому Луганської області та Петровському Донецької області.

За даними кореспондента Радіо Свобода, всього в ОБСЄ розраховують на розведення сил і засобів у зоні бойових дій на Донбасі у 12 місцях.

Наступне засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську відбудеться 13 липня. На цю дату вже заплановане обговорення питання створення робочої підгрупи з питань відновлення українською владою контролю над нині неконтрольованою частиною українсько-російського кордону.

Українська сторона за підсумками переговорів у Мінську 29 червня наголосила на вимозі до угруповань бойовиків надати їй інформацію про точне місце перебування всіх заручників.

XS
SM
MD
LG