Доступність посилання

ТОП новини

Екс-директор центру оцінювання якості освіти Лікарчук перебуватиме під домашнім арештом


Ігор Лікарчук
Ігор Лікарчук

Печерський районний суд Києва обрав колишньому директорові Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Ігореві Лікарчуку запобіжний захід у вигляді чотирьох тижнів домашнього арешту. Про це у Facebook повідомив його син Костянтин Лікарчук.

«Моєму батькові призначили домашній арешт з 22:00 до 7:00 на дачі до 28.07.16», – написав він.

«Учора у мене був найчорніший день у моєму житті. Щиро бажаю кожному не переживати подібне. І якби не підтримка дружини, сина, доньки, невістки, адвоката – невідомо, чим це могло скінчитися», – написав Ігор Лікарчук у Facebook 1 липня.

«Ми будемо продовжувати боротися. Бо мене все-таки вирішили знищити як морально, так і фізично. Не вдасться. Лише жаль, що на цю боротьбу піде величезна кількість сил, які я міг би спрямувати зовсім на інше – на реформування освіти», – додав колишній чиновник.

30 червня Ігоря Лікарчука допитали у Головному слідчому управлінні Національної поліції.

17 вересня 2015 року Ігор Лікарчук подав у відставку з посади директора Українського центру оцінювання якості освіти.

22 липня уряд усунув його від виконання обов’язків на час розслідування, яке проводить Генеральна прокуратура за підозрою у зловживанні службовим становищем щодо керівництва центру.

У Міністерстві освіти і науки вказували на відсутність конкретних доказів чи звинувачень на адресу керівництва центру і заявляли, що порушена справа є «піар-кампанією» Генпрокуратури.

Український центр оцінювання якості освіти створений у 2005 році. Серед завдань центру – підготовка проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), моніторинг якості освіти.

XS
SM
MD
LG