Доступність посилання

ТОП новини

В Україні подорожчали гаряча вода і тепло


В Україні з 1 липня подорожчали послуги централізованого гарячого водопостачання та опалення. Це пов’язано з встановленням єдиної ціни на газ для населення і підприємств теплокомуненерго на рівні 6,8 тисячі гривень за тисячу кубометрів. Відповідні рішення раніше були ухвалені Національною комісією, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

Вартість кубометра гарячої води для кожного споживача залежить від підприємства, яке надаєпослуги, а також від наявності рушникосушарки, інформує УНІАН. У Києві, наприклад, гарячу воду постачають компанії «Київенерго» і «Євро-реконструкція» (Дарницька ТЕЦ), тарифи перебувають на рівні 35 – 43 гривні за кубометр.

Таким чином, вартість гарячої води від «Київенерго» з липня становитиме 83,1 гривні за кубометр із рушникосушаркою і 76,71 гривні без рушникосушарки. У постачальника «Євро-Реконструкція» тариф буде на рівні 71,83 гривні і 66,37 гривні відповідно.

Крім того, НКРЕКП з липня підвищила майже удвічі тарифи на теплопостачання. Приміром, вартість однієї гігакалорії тепла від компанії «Київенерго» для споживачів (за наявності квартирного або будинкового лічильника) зростає з 657,24 гривні до 1416,96 гривні, а за відсутності приладів обліку вартість опалення одного квадратного метра приміщення обійдеться у 32,97 гривні на місяць порівняно з 16,14 гривні раніше.

Схожий рівень підвищення тарифів буде і в інших містах країни.

Більш детально зі структурою тарифів та їх новим розміром у всіх регіонах України можна ознайомитися на сайті НКРЕКП.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), підвищила тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення для населення майже вдвічі з 1 липня 2016 року.

XS
SM
MD
LG