Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі один військовий загинув, 4 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі один український військовослужбовець загинув, четверо поранені, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на луганському напрямку за минулу добу зафіксували 7 обстрілів українських позицій, підтримувані Росією бойовики застосовують гармати і міномети.

Лисенко зазначив, що на донецькому напрямку сепаратисти здійснили 34 обстріли, бойовики вели обстріли на Світлодарській дузі із застосуванням 122-міліметрових і 152-міліметрових гаубиць.

Речник АТО зазначив, що бойовики обстрілювали позиції українських військових біля Луганського, Зайцева, біля Авдіївської промзони, на ділянці фронту Горлівка – Ясинувата.

На маріупольському напрямку сепаратисти понад 6 годин вели обстріл по українських позиціях в Новотроїцькому, додав Лисенко.

В угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах Трудовського, Докучаєвська, околиць аеропорту Донецька і «Вольво-Центру», сіл Спартак і Саханка, селища Зайцеве. За словами сепаратистів, в результаті нічного обстрілу нібито були поранені двоє мирних жителів в Докучаєвську та Ясинуватій.

В угрупованні «ЛНР» кажуть, що за минулу добу українські військові 14 разів обстріляли їхні позиції, зокрема райони сіл Логвинове, Калинівка, Веселогорівка і Калинове.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG