Доступність посилання

ТОП новини

В Ірані відзначили «день Єрусалима» антиізраїльськими демонстраціями


Учасник демонстрації в Тегерані з прапорами Ірану, майбутньої палестинської держави, Сирії та руху «Хезболла», 1 липня 2016 року
Учасник демонстрації в Тегерані з прапорами Ірану, майбутньої палестинської держави, Сирії та руху «Хезболла», 1 липня 2016 року

В Ірані десятки тисяч людей узяли участь по всій країні в організованих державою демонстраціях із нагоди щорічного «дня Кудса» – Кудс є арабською назвою міста Єрусалима.

На демонстраціях палили прапори Ізраїлю, а також США, вигукували заклики «Смерть Ізраїлеві» та «Смерть США».

На такій демонстрації у столиці Тегерані президент Ірану Хасан Роугані заявив, що за нинішніх «розбіжностей в ісламському світі», за його словами, «ми надто далеко від визволення Палестини».

А заступник командувача Корпусу вартових Ісламської революції Ірану – елітного збройного формування, що є опорою ісламського режиму в цій країни – Хосейн Саламі попередив, що ліванський шиїтський рух «Хезболла» «має сто тисяч ракет, готових ударити по Ізраїлеві».

«День Єрусалима» встановив в Ірані засновник ісламського режиму в цій країн аятола Руголла Хомейні. Цього дня відбуваються масові організовані державою виступи на підтримку палестинців і засудження Ізраїлю, якого Іран не визнає.

Представники керівництва й ісламських політичних кіл Ірану раніше не раз закликали «стерти Ізраїль із мапи світу». Антиізраїльської політики дотримується й підтримуваний шиїтським Іраном шиїтський войовничий рух «Хезболла» в Лівані, що має власну армію і вже влаштовував кілька локальних воєн проти Ізраїлю.

XS
SM
MD
LG