Доступність посилання

ТОП новини

Дніпро: двох депутатів райради внесли до бази «Миротворця», «Опоблок» заперечує інформацію


Сайт «Миротворець» оприлюднив у своєму «чистилищі» дані двох місцевих депутатів із Дніпра – Сергія Хруща і Антона Русанова, які є депутатами Шевченківської районної в місті ради. Інформація про цих депутатів від «Опозиційного блоку» з’явилась на сайті після того, як депутати на сторінках у соціальних мережах виклали свої фото у формі російських військових із геотегом «Ростов-на-Дону».

На сайті обоє депутатів названі «бойовиками незаконних збройних формувань», вказано, що вони пройшли підготовку «в таборі терористів у Ростові-на-Дону». Є також сторінки депутатів в соцмережах, дати народження, місце роботи.

Водночас в «Опозиційному блоці» у п’ятницю зробили офіційну заяву, в якій назвали інформацію, оприлюднену «Миротворцем» щодо їхніх однопартійців із Дніпра, «відверто брехливою і недостовірною».

«Так, у корінного дніпропетровця Сергія Хруща вказано місцем народження місто Макіївка. Також на сайті «Миротворець» розміщена сфальсифікована інформація, що обидва депутати пройшли бойову підготовку в Ростові-на-Дону, хоча за останні 3 роки депутати С. Хрущ і А. Русанов не виїжджали з України, а також не були на територіях, на яких проводиться АТО», – заявили в партії.

Там стверджують, що «приводом для появи інформації на сайті «Миротворець» послужило фото депутатів з пейнтбольного турніру, який був проведений 28 червня 2016 року в селищі Кіровське Дніпропетровської області».

«Ми впевнені, що справжньою причиною тиску є активна позиція депутатів під час виборчої кампанії на 27-му окрузі», – мовиться в заяві.

Також «брехливою» назвав у фейсбуці інформацію про бойову підготовку на території Росії один зі звинувачених депутатів Антон Русанов.

Фото обох депутатів у військовій формі російського зразка в соцмережах наразі не доступні, однак інші користувачі викладають скриншоти тієї публікації зі своїми коментарями різного спрямування.

https://www.facebook.com/magistrjuly/posts/10208253053541359

https://www.facebook.com/nikita.lukisha/posts/977306032368229

Центр «Миротворець», що є громадською організацією, збирає дані про підозрюваних донбаських і кримських сепаратистів та іноземних громадян, що їх підтримували чи підтримують, і публікує їх на своєму сайті в розділі «Чистилище». За повідомленнями, цією базою даних користуються й українські силовики.

Центр заявляє, що здійснює фіксацію й безпечне зберігання інформації щодо «об’єктів дослідження», в діях яких є ознаки «злочинів проти національної безпеки України, життя і здоров’я людини, миру, безпеки людства і міжнародного правопорядку».

XS
SM
MD
LG