Доступність посилання

ТОП новини

Угруповання «ЛНР»: у вибухах на шахті «Малоіванівська» винне керівництво підприємства


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Угруповання «ЛНР» поклало відповідальність за травневі вибухи на шахті «Малоіванівська» на посадовців підприємства. Як заявив представник сепаратистської «генеральної прокуратури «ЛНР» Олександр Олександров, згідно з висновками гірничотехнічної експертизи, до вибухів призвели дії п’яти посадовців шахти.

За словам Олександрова, йдеться про порушення правил безпеки при здійсненні гірничих робіт, і санкція цієї статті сепаратистського «Кримінального кодексу» передбачає до 7 років позбавлення волі. У липні, як очікується, підозрюваним буде висунуте остаточне обвинувачення, а справу передадуть до «суду».

Перший вибух метану на шахті «Малоіванівська» у Перевальському районі стався 2 травня. Тоді постраждали 4 гірники, один із них згодом помер у лікарні. Пізніше в угрупованні «ЛНР» заявили, що керівництво підприємства приховало інформацію про цей вибух.

3 травня унаслідок вибуху метану на цій самій шахті загинуло 9 гірників, ще 4 доправили у лікарню з опіками.

За даними «міністерства внутрішніх справ «ЛНР», шахта «Малоіванівська» працювала незаконно, адже раніше за підсумками перевірок відповідні органи виявили у її роботі порушення і ухвалили рішення припинити роботу підприємства.

XS
SM
MD
LG