Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині затриманий чоловік, причетний до вбивства 10 українських військових – прокуратура


Прокуратура Донецької області розслідує кримінальне провадження за ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт) щодо жителя селища Латишеве Шахтарського району на Донеччині.

Як повідомляє прес-служба обласної прокуратури, досудове розслідування встановило, що 29 липня 2014 року під час виконання бойового завдання поблизу селища Латишеве розташувалися 19 військовослужбовців ЗСУ. Місцевий прихильних угруповання «ДНР», увійшовши в довіру до військовослужбовців, посилаючись на необхідність поїхати до своєї дружини, виїхав на власному автомобілі в напрямку міста Сніжне Донецької області.

Звідти чоловік повернувся в супроводі щонайменше чотирьох одиниць важкої військової бронетанкової техніки разом з бойовиками угруповання «ДНР». У бою з ними 10 військовослужбовців ЗСУ загинуло, 5 потрапили в полон.

Як інформують у прокуратурі, в результаті спецоперації та слідчо-розшукових заходів працівники Департаменту карного розшуку Національної поліції України спільно зі спецпідрозділом ЗСУ затримали 61-річного жителя Шахтарського району, з вини якого загинули військовослужбовці ЗСУ.

За клопотанням прокуратури Донецької області 2 липня йому обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці. Досудове розслідування триває. Пошуки інших причетних до вбивства тривають.

XS
SM
MD
LG