Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ підтримує для Лихоліта не пов’язаний з арештом запобіжний захід – Луценко


Валентин Лихоліт (праворуч) і його адвокат Андрій Мамалига, Печерський районний суд, Київ, 2 липня 2016 року
Валентин Лихоліт (праворуч) і його адвокат Андрій Мамалига, Печерський районний суд, Київ, 2 липня 2016 року

Генеральна прокуратура України підтримує клопотання захисту про зміну запобіжного заходу колишньому начальнику штабу батальйону «Айдар» Валентинові Лихоліту на особисте зобов’язання.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко, який увечері 2 липня прибув до Печерського районного суду, повідомила у Facebook речниця генпрокурора Лариса Сарган.

У ці хвилини засідання Апеляційного суду Києва триває в режимі відеоконференції між цим судом і Печерським районним судом, де перебуває Лихоліт.

Адвокат Андрій Мамалига просить Апеляційний суд скасувати рішення Печерського районного суду про арешт Лихоліта та звільнити його під особисте зобов'язання. Прокурор Руслан Кравченко заявив, що не заперечує у задоволенні вказаного клопотання. Він додав, що з’явилися нові обставини, які характеризують Лихоліта з позитивного боку.

Лихоліт пообіцяв сумлінно ходити на виклики для ведення слідчих дій та не переховуватися від слідства.

Раніше 2 липня прихильники Лихоліта встановили намет на Хрещатику, по якому раніше перекрили рух для автотранспорту. Вони також планували автопробіг до будинку президента Петра Порошенка.

Печерський районний суд Києва напередодні обрав для Валентина Лихоліта запобіжний захід у вигляді 2 місяців утримання під вартою. Йому інкримінують скоєння злочинів за шістьма статтями Кримінального кодексу, зокрема бандитизм і розбій. Захист називає справу сфальсифікованою.

Після оголошення судом рішення щодо запобіжного заходу прихильники Лихоліта, серед яких – і низка депутатів Верховної Ради – заблокували його виведення з зали суду. Вони вимагають звільнити колишнього «айдарівця».

Генпрокурор Юрій Луценко зазначив, що бере справу на особистий контроль.

Валентин Лихоліт на момент затримання проходив службу у 72-й бригаді.

«Айдар» як добровольчий батальйон базувався у Луганській області. Зараз це військове формування входить до складу Збройних сил України.

XS
SM
MD
LG