Доступність посилання

ТОП новини

ФБР допитало Гілларі Клінтон про її електронне листування


Федеральне бюро розслідувань США допитало Гілларі Клінтон щодо використання нею особистого поштового сервера під час перебування на посаді державного секретаря. Як повідомляє агентство Associated Press, слідчі ФБР завершують вивчення матеріалів в межах розслідування, результати якого можуть вплинути на виборчу кампанію Клінтон.

Допит Клінтон, у якому вона брала участь добровільно, відбувся вранці 2 липня в штаб-квартирі ФБР у Вашингтоні. Офіційний представник Клінтон заявив журналістам, що вона задоволена можливістю сприяти міністерству юстиції в завершенні розслідування. За словами представників Клінтон, «з поваги до слідства вона не коментуватиме проведений допит».

Як відзначає Associated Press, допит Клінтон, яка претендує на висунення кандидатом у президенти США, був очікуваною подією. Деякі експерти вважають імовірність кримінального переслідування політика малоймовірною. Проведення допиту може означати, що розслідування, яке велося Міністерством юстиції впродовж року, наближається до завершення. Однак сам факт розслідування є «значним ризиком» для Демократичної партії, оскільки до формального призначення Клінтон кандидатом залишаються лічені тижні.

Дональд Трамп, імовірний кандидат від Республіканської партії, в своїх передвиборчих виступах неодноразово звертався до питання про листування Клінтон і повторював, що розслідування ставить під сумнів «придатність» Клінтон для посади президента.

XS
SM
MD
LG