Доступність посилання

ТОП новини

У Бангладеш заявили, що нападники були не з «Ісламської держави»


Біля місця нападу в Дацці, фото 2 липня 2016 року
Біля місця нападу в Дацці, фото 2 липня 2016 року

У Бангладеш заявили, що нападники, які захоплювали заручників у столиці Дацці і призвели до загибелі 20 людей, належать до місцевої ісламістської групи, а не до міжнародного екстремістського угруповання «Ісламська держава».

Як заявив міністр внутрішніх справ Бангладеш Асадуззаман Хан, вони були членами угруповання «Джамаат-уль-Муджагідін Бангладеш», заборонена в цій країні понад десять років тому, і не мають ніяких зв’язків із «Ісламською державою».

Поліція оприлюднила фото й імена шести нападників, убитих у перебігу штурму захопленого ними ресторану з заручниками. Сьомого, якого взяли живим, арештували й нині допитують.

Відповідальність за напад узяло на себе екстремістське угруповання «Ісламська держава». Воно заявило, що свідомо обрало за ціль ресторан, куди вчащають іноземці, для того, щоб покарати громадян країн-учасниць «хрестового походу». Так воно називає дії проти цього угруповання коаліції під проводом США з понад 60 країн – і західних, переважно християнських, і арабських мусульманських.

Увечері 1 липня семеро нападників, усі, як з’ясувалося, громадяни Бангладеш, захопили 33 заручників у ресторані в дипломатичному кварталі столиці Бангладеш Дакки. Після невдалих переговорів про звільнення заручників поліція вранці 2 липня штурмувала приміщення.

13 заручників звільнили. Більшість із 20 загиблих заручників виявилися зарізані великими ножами. Серед них – двоє громадян Бангладеш і 18 іноземців: дев’ять громадян Італії, сім Японії, один Індії і один США.

XS
SM
MD
LG