Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко призначив Воронченка командувачем ВМС


Порошенко призначив Воронченка командувачем ВМС
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:33 0:00

Порошенко призначив Воронченка командувачем ВМС

Президент України Петро Порошенко призначив командувачем Військово-морських сил Збройних сил України генерал-лейтенанта Ігоря Воронченка, який дотепер виконував обов’язки командувача ВМС.

Як повідомив президент, виступаючи на урочистостях із нагоди Дня Військово-морських сил України в Одесі, Ігореві Воронченку також присвоєно військове звання віце-адмірала.

Перед цим, вислухавши доповідь Воронченка ще як тимчасового виконувача обов’язків командувача, Порошенко наголосив: «Заходи, які вживаються Кабінетом міністрів, Міністерством оборони та Генеральним штабом, наразі не задовольняють потреби всебічного забезпечення Військово-морських сил України».

Як повідомила прес-служба голови держави, президент схвалив рішення начальника Генерального штабу Віктора Муженка та міністра оборони Степана Полторака щодо пріоритетності фінансування ВМС. Він також привернув увагу до невирішеного питання соціального захисту військовослужбовців та членів їхніх сімей і доручив міністрові оборони прискорити вирішення питання забезпечення житлом моряків, які вийшли з Криму, мовиться в повідомленні.

Ігор Воронченко з квітня цього року виконував обов’язки командувача ВМС, замінивши командувача Сергія Гайдука, діяльність якого викликала критику. Раніше, зокрема, в час кримських подій 2014 року, Воронченко був заступником командувача ВМС із берегової охорони. По тому він був командувачем антитерористичної операції в Луганській області. Остання його посада перед тим, як очолити флот, – начальник головного управління персоналу Генерального штабу.

Досі він мав «сухопутні» армійські звання, останнє з яких – генерал-лейтенант. Нинішнє присвоєння є не підвищенням, а отриманням флотського звання: віце-адмірал є флотським відповідником генерал-лейтенантові.

У неділю в Україні відзначають День Військово-морських сил Збройних сил України. Головні святкування відбуваються в Одесі, де нині, на час окупації Криму Росією, розташоване командування ВМС України.

День Військово-морських сил Збройних сил України відзначається нині першої неділі липня.

XS
SM
MD
LG