Доступність посилання

ТОП новини

У Росії підтвердили, що подали скаргу на заборону її легкоатлетам виступати на Олімпійських іграх


У Російському олімпійському комітеті підтвердили, що подали скаргу на заборону російським легкоатлетам виступати на цьогорічних літніх Олімпійських іграх до Спортивного арбітражного суду.

Як повідомив агентство «Асошієйтед прес» речник РОК Костянтин Виборнов, цю скаргу мають розглянути 19 липня.

А керівник правового управління РОК Олександра Бриліантова заявила російському агентству «ТАСС», що Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) дала гарантію, що перегляне своє рішення про заборону, якщо таке рішення ухвалить арбітраж.

Для цього, сказала вона, асоціація продовжить для росіян термін подачі можливих заявок на участь в Олімпійських іграх, який збігає 18 липня.

У самій IAAF про це наразі не повідомляли.

У п’ятницю в Росії повідомляли, що подадуть скаргу на заборону IAAF у суботу, для чого, за цими повідомленнями, у Спортивному арбітражному суді мав того дня працювати спеціальний черговий.

За даними російських спортивних посадовців, за нині чинними нормами IAAF, що передбачили можливість індивідуальних винятків із загальної заборони на змагання російським легкоатлетам, під ці винятки можуть потрапити тільки двоє російських атлетів.

При цьому IAAF наголосила, що такі спортсмени не матимуть права представляти Росію і виступати під її прапором, а зможуть узяти участь в Олімпійських іграх тільки як нейтральні учасники. Раніше голова Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах заявляв, що ті легкоатлети, що потраплять під винятки, зможуть виступати під російським прапором, але в IAAF підтвердили свою попередню позицію.

Минулого місяця Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій вирішила, що Російська атлетична федерація не виконала критеріїв, необхідних для поновлення її повноважень в асоціації, відтак російські легкоатлети не отримали права брати участь в Олімпійських іграх 2016 року, що мають відбутися в Ріо-де-Жанейро у Бразилії.

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій запоровадила санкції щодо російських легкоатлетів у листопаді 2015 року після того, як Всесвітнє антидопінгове агентство вказало у своїй доповіді на поширене й підтримуване державою вживання допінгу в російському спорті.

XS
SM
MD
LG