Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: санкції проти Росії діють, бо вона не виконує свої зобов’язання


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко називає санкції, запроваджені Заходом проти Росії, тим механізмом, що змушує її брати участь у переговорах щодо Донбасу. Те, що санкції продовжено, глава держави пояснює невиконанням Росією взятих на себе зобов’язань. Про це він сказав в Одесі.

«Санкції застосовуються тому, що світ визнає: Російська Федерація не виконує взятих на себе зобов’язань», – зазначив Порошенко. Він подякував за рішення продовжити санкції лідерам Євросоюзу, США та іншим країнам, що долучилися до обмежувальних заходів.

«Це (санкції – ред.) є потужною мотивацією для того, щоб росіяни сідали за стіл переговорів і виконували взяті на себе завдання. В першу чергу – безпековий компонент Мінських угод: припинення вогню, розведення артилерії, відведення важкого озброєння, звільнення заручників і забезпечення безперешкодного доступу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ до всієї окупованої Російською Федерацією території», – наголосив президент.

«Ми на цьому наполягаємо і, маю надію, ми цього доб’ємося», – додав Порошенко.

Він також зазначив, що під час зустрічі на саміті Україна-НАТО у Варшаві 9 липня «буде скоординовано позиції і визначено подальші дії у Нормандському форматі». За словами Петра Порошенка, йдеться про те, щоб було якісно підготовлено документи про посилення співпраці України та альянсу.

Європейський союз у п’ятницю продовжив дію пакету економічних санкцій проти Росії ще на півроку – до 31 січня 2017 року. Ці санкції були запроваджені через роль Росії у конфлікті на сході України. У МЗС Росії, коментуючи продовження цих санкцій, заявили, що обмежувальні заходи не змусять російську владу змінити зовнішньополітичний курс.

У червні Євросоюз продовжив на рік санкції, запроваджені проти Росії через анексію Криму.

XS
SM
MD
LG