Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпрі знову провели акцію проти оголошень перевезень до Криму


Фото з Facebook групи «Волонтери Дніпра»
Фото з Facebook групи «Волонтери Дніпра»

У Дніпрі волонтери організували черговий рейд проти оголошень про відпочинок і перевезення до анексованого Росією Криму, Донецька та Москви. У неділю активісти очистили від таких оголошень майже цілий район – територію навколо центрального залізничного вокзалу, автовокзалу та ринку «Слов’янський».

Як повідомила Радіо Свобода координатор акції, волонтерка центру допомоги переселенцям «Допомога Дніпра» Людмила Хапатько, загалом активісти зібрали близько 7 кілограмів оголошень.

Людмила Хапатько вважає, що рейди активістів дають певні результати – зокрема, поменшало вуличної реклами перевезень до окупованого Криму. Вона також повідомила, що дніпровські активісти збирають підписи під петиціями з вимогами заборони реклами перевезень до Криму, адресованими до президента України й мера міста Бориса Філатова.

Міський голова вже відреагував на петицію активістів, заявивши, що питання розглянуть на сесії міськради 13 липня.

Раніше в Дніпрі волонтери оголосили кампанію з «очищення міста від кримського спаму». Вони вважають, що необхідно очистити місто від оголошень, що агітують за літній відпочинок в окупованому Криму та рекламують перевезення до Криму, щоби «жодна копійка, зароблена українцями на відпочинок, не дісталась окупаційній владі».

У Дніпрі оголошеннями з рекламою перевезень до Криму, Донецька та Росії наразі майорять зупинки, паркани й стовпи, до того ж, найчастіше вони приклеєні в заборонених місцях. Такі рекламні оголошення були розклеєні навіть навпроти обласного військкомату, де відбуваються збори українських бійців. Схожі оголошення зафіксовані також у Кривому Розі та Кам’янському.

XS
SM
MD
LG