Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина знову стала найпопулярнішим напрямком відпочинку для росіян – ЗМІ


Туреччина за три дні, що минули з моменту відновлення в Росії продажу туристичних путівок до цієї країни, стала найпопулярнішим напрямком відпочинку для росіян, повідомляють російські ЗМІ. Президент Росії Володимир Путін зняв обмеження на продаж турів до Туреччини 30 червня.

Як пишуть російські видання, близько 35% проданих турів припадають на знову відкриті з 1 липня для громадян Росії турецькі курорти.

Виконавчий директор Асоціації туроператорів Росії Майя Ломідзе повідомила 2 липня, що попит на путівки до Туреччини приблизно в 10 разів перевищує обсяг реальних пропозицій.

Відновити співпрацю в сфері туризму і стабілізувати торгово-економічні відносини президенти Росії і Туреччини Володимир Путін і Реджеп Тайїп Ердоган домовилися під час телефонної розмови 29 червня.

Причиною погіршення відносин між країнами став інцидент, що стався 24 листопада, коли в районі сирійсько-турецького кордону був збитий російський бомбардувальник Су-24. За даними Туреччини й її союзників у НАТО, літак, попри кілька попереджень, порушив турецький повітряний простір; Москва це заперечує й вимагає від Анкари вибачень і відшкодувань. У результаті Росія запровадила санкції проти Туреччини, а також заборонила продаж туристичних путівок до цієї країни.

XS
SM
MD
LG