Доступність посилання

ТОП новини

Уряд готовий запровадити дзеркальні заходи щодо Росії через обмеження транзиту – заява


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Кабінеті міністрів України заявляють про готовність запровадити дзеркальні заходи щодо Росії через запровадження додаткових обмежень транзиту українських товарів.

«Уряд вживав і вживатиме всіх можливих заходів захисту національних інтересів України та протидії будь-яким виявам агресії з боку Росії. Нами підготовлені адекватні заходи у відповідь, які будуть введені в дію невідкладно», – мовиться у заяві.

В уряді зазначають, що рішення Росії щодо додаткових обмежень транзиту є «політично-вмотивованим актом», а також «черговим грубим порушенням міжнародних зобов’язань Росії».

«Ми вимагаємо від Росії негайного скасування запроваджених обмежувальних заходів щодо українського експорту в інші країни», – додають в Кабміні.

Напередодні в Росії оприлюднили указ про подальше обмеження транзиту товарів з території України через територію Росії. Цим документом запроваджуються додаткові обмеження транзиту територією Росії товарів походженням з України, зокрема, чинні обмеження транзиту товарів до Казахстану поширюються і на транзит до Киргизстану. Крім того, вводиться повна заборона транзиту товарів, на які поширюється дія запровадженого Росією «ембарго».

XS
SM
MD
LG