Доступність посилання

ТОП новини

Кабміну пропонують зробити петриківський розпис символом «Євробачення – 2017»


Дніпропетровська облдержадміністрація запропонувала Кабінету міністрів України зробити петриківку символікою міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення – 2017», який має відбутись в Україні. Про це повідомили в Дніпропетровській облдержадміністрації.

«Петриківка – це народний бренд, який знають у всьому світі. Горді, що неповторною технікою такого розпису володіють саме наші майстри. Їхні уміння можуть стати родзинкою та окрасою пісенного конкурсу «Євробачення – 2017». Лист з проханням підтримати ініціативу Петриківської громади вже направили до Кабміну», – цитують в прес-службі облдержадміністрації слова керівника Валентина Резніченка.

За даними облдержадміністрації, зокрема, фірмовим розписом Дніпропетровщини пропонують прикрасити сувенірну продукцію пісенного конкурсу – футболки, диски, браслети, сумки, чохли на мобільні телефони.

«Дніпропетровщина чекає на рішення Кабміну. Петриківські майстри готові стати до роботи у будь-який час», – заявили в облдержадміністрації.

З ініціативою зробити петриківку символом «Євробачення – 2017» раніше виступив молодий майстер розпису Ігор Лісний. У своїх розробках, він використав мальовки відомих петриківських майстрів Олександра Опарія та Олени Ярмолюк, а також свою власну. Його підтримали інші майстри петриківського розпису, центр народного мистецтва «Петриківка».

2013 року Комітет ЮНЕСКО на сесії в Баку присвоїв статус нематеріальної культурної спадщини петриківському розпису. Петриківка стала першим представником від України, який отримав такий статус.

XS
SM
MD
LG