Доступність посилання

ТОП новини

Парубій: Рада завтра розгляне подання щодо Онищенка


Олександр Онищенко
Олександр Онищенко

Верховна Рада завтра розгляне подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від групи «Воля народу» Олександра Онищенка. Про це повідомив голова парламенту Андрій Парубій.

«Я переконаний, що всі присутні депутати і фракції підтримають мене в цьому питанні, тому що завжди питання зняття недоторканності було дуже чутливим і було дуже важливим, і я думаю, що ніхто не буде заперечувати, щоб ми з нього почали завтра роботу Верховної Ради», – сказав Парубій на засіданні погоджувальної ради.

Він зауважив, що закон про регламент роботи Верховної Ради передбачає детальний розгляд цього питання.

«Регламент передбачає дуже детальний розгляд, і ми не можемо ні на йоту від нього відійти», – наголосив спікер.

Напередодні парламентський комітет з питань регламенту рекомендував Верховній Раді розглянути подання щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Онищенка.

16 червня до Верховної Ради України внесли подання про надання згоди на зняття недоторканності з народного депутата Олександра Онищенка і притягнення його до кримінальної відповідальності.

Перед цим, 15 червня, співробітники НАБУ провели обшук в офісі Олександра Онищенка. За інформацією бюро, обшуки відбувалися за адресами фірм, що фігурують у розслідуванні щодо реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з «Укргазвидобуванням». За повідомленнями, сума, що фігурує у цій справі, – 3 мільярди гривень, з цього приводу уже арештовані 10 осіб. Онищенко називає звинувачення проти нього фіктивним.

XS
SM
MD
LG