Доступність посилання

ТОП новини

Суд на два місяці відсторонив Кулика від виконання обов’язків військового прокурора сил АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Солом’янський районний суд Києва на два місяці відсторонив від виконання службових обов’язків військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика, який підозрюється у незаконному збагаченні.

«Клопотання прокурора задовольнити, відсторонити підозрюваного Кулика від виконання обов’язків терміном на 2 місяці до 4 вересня 2016 року», – зазначається в рішенні суду.

Суд має перейти до обрання Кулику запобіжного заходу.

Раніше повідомлялося, що сторона обвинувачення наполягає на обранні для підозрюваного запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Національне антикорупційне бюро 2 липня допитало Кулика. Його підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення за статтею «незаконне збагачення».

За результатами досудового розслідування, у період з 2011 по 2015 рік, перебуваючи на службі в органах прокуратури, він отримав сукупний дохід у розмірі понад 1,67 мільйона гривень.

«Більшість цих коштів була витрачена у закладах харчування, на автозаправних станціях та у магазинах. Водночас у цей же період витрати Костянтина Кулика перевищили його дохід на 2,6 мільйона гривень і склали близько 3,4 мільйона», – інформують у НАБУ.

29 червня детективи НАБУ провели обшуки за місцем проживання Костянтина Кулика, після чого вручили йому повідомлення про підозру. Кулик звинувачення відкидає. Зокрема, сьогодні в суді він заявив, що не брав хабарів в зоні АТО, а розслідування щодо назвав «добіркою компромату».

XS
SM
MD
LG