Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: Київ звернувся до Росії з вимогою надати інформацію про незаконно вивезених дітей


Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Представник України у гуманітарній підгрупі на переговорах у Мінську, віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявляє, що Україна вкотре звернулася до Росії з вимогою надати інформацію про незаконно вивезених з територій України дітей.

«Висловили глибоке занепокоєння недопуском міжнародних гуманітарних організацій, зокрема ЮНІСЕФ, до сиротинців та спеціалізованих дитячих закладів на окупованих територіях. Ми готові евакуювати дитячі будинки для важкохворих, лежачих дітей з Луганської області, залучити до цієї роботи МКЧХ, була б тільки згода іншої сторони», – написала вона на своїй сторінці в Facebook за підсумками роботи гуманітарної підгрупи Контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

За словами Геращенко, під час засідання домовилися, що проблематика захисту прав дитини підніматиметься на одній з найближчих зустрічей гуманітарної групи, аби «вийти на рішення, а не тільки вчергове озвучувати занепокоєння».

У Росії цих заяв наразі не коментували.

Як в червні повідомили Радіо Свобода в Луганській обласній військово-цивільній адміністрації, 50 безпритульних дітей з Луганської області перебувають на території Російської Федерації і чекають повернення в Україну.

Збройний конфлікт на сході України триває від квітня 2014 року. Влада України оголосила про проведення там антитерористичної операції проти підтримуваних Росією сепаратистів. Влада Росії неодноразово заперечувала участь своїх військових у конфлікті, про що заявляють Україна і Захід. Москва ж визнає лише присутність російських «добровольців» на Донбасі.

За даними ООН, оприлюдненими 3 червня, від початку конфлікту на сході України у квітні 2014 року там загинули 9 371 людей, 21 523 – були поранені. Як заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій, за два роки військових дій на Донбасі загинули 68 дітей, 186 поранені.

XS
SM
MD
LG