Доступність посилання

ТОП новини

У Медіні і ще кількох місцях у Саудівській Аравії сталися вибухи


Після вибуху в Медіні, 4 липня 2016 року
Після вибуху в Медіні, 4 липня 2016 року

У Саудівській Аравії повідомляють про кілька вибухів, що сталися в різних місцях країни, зокрема, в місті Медіні, де розташоване друге найсвятіше місце ісламу.

За повідомленнями, всі ці вибухи влаштували смертники.

Зокрема, в Медіні вибух здійснили біля Мечеті пророка (аль-Масджид ан-Набаві), яка й є другим найсвятішим місцем ісламу. Первісну невелику мечеть збудував упритул до свого дому сам пророк Магомет, у домі своєї дружини неподалік він потім помер. Нинішня будівля мечеті, одна з найбільших у світі, охоплює й місце смерті пророка і його могилу. Мечеть є місцем паломництва мусульман із усього світу.

Вибух стався біля посту охорони, коли охоронці завершували цілоденний піст із нагоди священного місяця рамадана. За першими повідомленнями, крім нападника, загинули і двоє працівників охорони.

Перед цим два вибухи здійснили в місті Катіф, переважно шиїтському за населенням, на сході переважно сунітської Саудівської Аравії і ще один у другому найбільшому місті Джидді, неподалік консульства США. Але там, за першими повідомленнями, ніхто не загинув, крім самих нападників, кілька людей були легко поранені.

Відповідальності за ці напади ще ніхто на себе не брав.

XS
SM
MD
LG