Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: 2 липня Онищенко полетів до Мінська


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що 2 липня народний депутат від групи «Воля народу» Олександр Онищенко полетів до Мінська.

«Прикордонна служба доповіла, що 2 числа цього місяця Онищенко на борту літака покинув Україну з місцем призначення «Мінськ». До сьогоднішнього голосування жодна правоохоронна структура України не мала можливості зупинити недоторканного слугу народу», – сказав Луценко.

Він зазначив, що «найближчим часом» після оголошення підозри Онищенку буде розпочато процедуру державного і міждержавного розшуку депутата.

Раніше сьогодні Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Онищенка. Депутата в залі засідань Ради не було. Також, за даними керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України Назара Холодницького, Онищенка немає в Україні.

Олександр Онищенко оприлюднив в інстаграмі 3 липня своє фото поруч із російською телеведучою й моделлю Вікторією Бонею і переможницею російського конкурсу краси Софією Нікітчук, повідомило видання «Українська правда». Боня теж оприлюднила фото Онищенка й написала, що їм «ледве вдалося вмовити» українського депутата приїхати до Москви. Саме з пересадкою в Мінську нині можна найшвидше дістатися до Москви літаком.

16 червня до Верховної Ради України внесли подання про надання згоди на зняття недоторканності з народного депутата Олександра Онищенка і притягнення його до кримінальної відповідальності.

Перед цим, 15 червня, співробітники НАБУ провели обшук в офісі Олександра Онищенка. За інформацією бюро, обшуки відбувалися за адресами фірм, що фігурують у розслідуванні щодо реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з «Укргазвидобуванням». За повідомленнями, сума, що фігурує у цій справі, – 3 мільярди гривень, з цього приводу уже арештовані 10 осіб. Онищенко називає звинувачення проти нього фіктивним.

XS
SM
MD
LG