Доступність посилання

ТОП новини

Звільнення Слов’янська від проросійських бойовиків стало поворотним – Порошенко


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що звільнення Слов’янська від проросійських бойовиків стало поворотним.

«Ті дні стали поворотними в долі Слов’янська, в його історії, в ті дні (звільнення від проросійських бойовиків Слов’янська – ред.) Україна продемонструвала всьому світові, наскільки рішуче українці встали на захист свободи, демократії, незалежності, суверенітету та територіальної цілісності нашої держави», –сказав він під час урочистих заходів у Слов’янську з нагоди відзначення другої річниці визволення Слов’янська та Краматорська від проросійських бойовиків.

За словами Порошенка, саме цей успіх «позбавив російського агресор ілюзії швидкої перемоги».

У липні 2014 року українські військові звільнили Слов’янськ від проросійських бойовиків. Місто перебувало під окупацією угруповання, яке тоді очолював російський полковник Ігор Гіркін («Стрєлков»), 84 дні.

Збройний конфлікт на сході України триває від квітня 2014 року. Влада України оголосила про проведення там антитерористичної операції проти підтримуваних Росією сепаратистів. Влада Росії неодноразово заперечувала участь своїх військових у конфлікті, про що заявляють Україна і Захід. Москва ж визнає лише присутність російських «добровольців» на Донбасі. Частину Донецької та Луганської областей, зокрема міста Донецьк і Луганськ, контролюють проросійські бойовики.

За даними ООН, оприлюдненими 3 червня, від початку конфлікту на сході України у квітні 2014 року там загинули 9 371 людей, 21 523 були поранені.

XS
SM
MD
LG