Доступність посилання

ТОП новини

Афанасьєв стверджує, що ДУС надало йому квартиру в Києві


Геннадій Афанасьєв
Геннадій Афанасьєв

Звільнений з ув’язнення в Росії Геннадій Афанасьєв стверджує, що Державне управління справами надало йому квартиру в Києві.

«Мої прагнення та моя громадська діяльність вимагає присутності в Києві. Минулого тижня мав зустріч з керівником ДУС Сергієм Борзовим, який пообіцяв вирішити проблему. І ось сьогодні отримав ключі від квартири, в якій я буду жити, і сподіваюсь, що це місце стане моєю домівкою на тривалий час», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Раніше уповноважена президента України з урегулювання конфлікту на Донбасі, віце-спікер українського парламенту Ірина Геращенко повідомляла, що ДУС надасть квартиру Афанасьєву.

Перед цим депутати Верховної Ради із міжфракційного об’єднання «Єврооптимісти» звернулися до президента України Петра Порошенка з проханням надати житло звільненим з ув’язнення в Росії українцям Геннадієві Афанасьєву і Юрієві Солошенку.

Афанасьєв і Солошенко повернулися в Україну з російського ув’язнення 14 червня. Їх обміняли на одеситів-представників ЗМІ Олену Гліщинську і Віталія Діденка, яких звинувачують у сепаратизмі. Вони були серед організаторів і активних учасників так званої «Народної ради Бессарабії».

У Росії 26-річному Геннадієві Афанасьєву інкримінували створення на території Криму терористичного співтовариства і засудили в 2015 році до семи років ув’язнення, а 74-річного Юрія Солошенка засудили до шести років ув’язнення за звинуваченням у шпигунстві.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін 17 червня заявив, що на сьогодні в ув’язненні на території Росії перебувають 12 українців, на території Криму – 16.

XS
SM
MD
LG