Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: сьогодні на Донбасі зафіксовані 26 обстрілів з боку бойовиків


Проросійський бойовик, архівне фото
Проросійський бойовик, архівне фото

У штабі АТО повідомляють, що сьогодні у зоні бойових дій на Донбасі зафіксовані 26 обстрілів з боку підтримуваних Росією бойовиків.

Як повідомляє прес-центр штабу, на маріупольському напрямку сепаратисти з артсистем 122-міліметровгого калібру обстрілювали опорні пункти українських військових у Старогнатівці, Талаківці та Гнутові, а з 120-міліметрових мінометів – у Широкині, Мар’їнці і Красногорівці.

За даними штабу, на донецькому напрямку зі 122-міліметрової артилерії бойовики відкривали вогонь по українських позиціях поблизу Невельського, а з 120-міліметрових мінометів – біля Зайцева та шахти Бутівка.

На Луганщині зафіксований один обстріл українських позицій неподалік Новоолександрівки, додають українські військові.

В угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах околиць Горлівки, Донецька, Докучаєвська, Ясинуватої, Оленівки. В угрупованні «ЛНР» кажуть, що за минулу добу українські військові 18 разів обстріляли їхні позиції, зокрема райони сіл Логвинове, Лозове, Сокільники, Калинівка, Калинове, Хрящівка і Берегове.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG