Доступність посилання

ТОП новини

Україна обговорила з партнерами в ГУАМ зону вільної торгівлі


Україна і її партнери з міжнародного об’єднання ГУАМ скоординували зусилля для поглиблення торговельно-економічної співпраці між членами організації й обговорили практичні заходи щодо запровадження зони вільної торгівлі між країнами-членами, повідомили в уряді України.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі в Києві з генеральним секретарем та керівниками посольств країн-членів Організації за демократію та економічний розвиток ГУАМ також виступив із ініціативою організації зустрічі голів урядів країн-членів ГУАМ восени цього року у Києві, в центрі уваги якої мала б бути тематика запровадження зони вільної торгівлі, поглиблення економічної співпраці та можливість створення органів взаємодії бізнесу. «Настав час, коли ми можемо додати нової сили до нашої взаємодії», – сказав він.

Також необхідно провести переоцінку економічних і торговельних можливостей країн-членів, що особливо важливо, зважаючи на виклики «неправових підходів щодо торговельних обмежень щодо України», зауважив Гройсман.

Як мовиться в повідомленні пресової служби Кабінету міністрів, керівники посольств Грузії, Азербайджану та Молдови подякували Володимирові Гройсману за ініціативу проведення зустрічі прем’єр-міністрів країн-членів ГУАМ, і домовлено розпочати практичну роботу над підготовкою і змістовним наповненням цього багатостороннього заходу.

У зустрічі взяли участь генеральний секретар організації ГУАМ Алтай Ефендієв і посли в Україні Грузії Міхеїл Уклеба, Молдови Руслан Болбочан й тимчасовий повірник у справах Азербайджану Назім Алієв.

Організація за демократію та економічний розвиток ГУАМ із участю Грузії, України, Азербайджану і Молдови була заснована 1997 року. Із 1999 по 2005-й до організації також входив Узбекистан, і тоді вона звалася ГУУАМ. Але це об’єднання так і не стало постійно активною міжнародною організацією, переживши кілька сплесків активності і періодів застою.

XS
SM
MD
LG