Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі 61 раз обстріляли українських військових – штаб АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі інформує, що за добу 5 липня підтримувані Москвою сепаратисти 61 раз обстріляли позиції українських військових. По 29 обстрілів зафіксовано на Маріупольському та Донецькому напрямках, наголошують у штабі АТО.

У Широкині неподалік Маріуполя бойовики застосували 152-міліметрову артилерію, а також 120- та 82-міліметрові міномети; зі 120-міліметрових мінометів сепаратисти обстріляли українські позиції поблизу Гнутова, вказують у штабі. Міномети великих калібрів сепаратисти також застосували на Донецькому напрямку поблизу Майорська та в Зайцеві, додають українські військові.

В угрупованні «ДНР» українських військових звинувачують в обстрілах передмість Донецька та Горлівки, а також півдня контрольованої бойовиками території в районі Сартани і Комінтернового. Донецькі сепаратисти заявляють про використання Збройними силами України в цьому районі важкої артилерії та мінометів увечері 5 липня.

В угрупованні «ЛНР» ще немає повідомлень про події минулої доби.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG