Доступність посилання

ТОП новини

Словаччина: одним із пріоритетів головування в ЄС є дипломатичне вирішення конфлікту на Донбасі


Роберт Фіцо
Роберт Фіцо

Словаччина, головуючи в Раді Європейського союзу, має намір наполягати на дипломатичному вирішенні конфлікту на сході України, заявив під час презентації у Страсбурзі піврічної європейської програми своєї країни прем’єр-міністр Роберт Фіцо.

«Конфлікт в Україні ми маємо постійно мати на увазі. Євросоюз повинен долучитися до знаходження дипломатичного вирішення тривалих криз і конфліктів у цьому регіоні», – заявив Фіцо.

Водночас, на думку голови уряду Словаччини, яка з 1 липня головує в Євросоюзі, саме політика розширення могла б допомогти позитивним перетворенням у державах-сусідах співдружності європейських країн.

«Політика розширення є одним з найважливіших інструментів трансформації, що є в Євросоюзу. Назагал, це створює більше безпеки і стабільності у Європейському союзі загалом та в державах-сусідах», – заявив Фіцо.

Прем’єр-міністр Словаччини заявляє, що серед амбіцій його держави є й пошуки гарантій довіри до процесу розширення та мобілізація його підтримки з боку як держав-членів ЄС, так і країн-кандидатів на приєднання до блоку європейських держав.

За даними ООН, оприлюдненими 3 червня, від початку конфлікту на сході України у квітні 2014 року там загинули 9 371 людей, 21 523 були поранені.

XS
SM
MD
LG