Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: на базі полку «Дніпро-1» вилучають зброю, викрадену із зони конфлікту


Генеральна прокуратура України заявляє, що спільно зі Службою безпеки розпочала спецоперацію з вилучення «незаконно утримуваної зброї і боєприпасів, які викрадені й вивезені із зони проведення АТО», на базі полку патрульної служби поліції особливого призначення «Дніпро-1».

Як заявили в прес-службі Генеральної прокуратури України, на базі «Дніпра-1» виявили «рекордну кількість незаконно утримуваної зброї».

«Проведеними слідчими (розшуковими) заходами за місцем дислокації полку патрульної служби поліції особливого призначення «Дніпро-1» ГУ НП у Дніпропетровській області виявлено рекордну кількість незаконно утримуваної зброї, боєприпасів та вибухових речовин, які викрадені, вивезені з зони АТО як вже списане військове майно, що використовувалось під час зіткнень з бойовиками терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР», – йдеться у повідомленні.

Спецоперація триває, правоохоронці встановлюють осіб, причетних до організації незаконного їх зберігання, додали в ГПУ.

Бійці полку підтверджують, що з самого ранку на базі підрозділу тривають обшуки. Водночас у штабі полку «Дніпро-1» Радіо Свобода повідомили, що готують офіційний прес-реліз, де мають намір викласти інформацію про порушення з боку правоохоронців, які перебувають на території бази.

XS
SM
MD
LG