Доступність посилання

ТОП новини

КМДА: на жоден зі столичних полігонів львівське сміття не завозять


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

На київські полігони сміття зі Львова не завозять, заявив заступник голови Київської міської держадміністрації Петро Пантелеєв, повідомили у прес-службі Київської міськдержадміністрації.

За його словами, близько трьох тисяч тонн відходів, відправлених до столиці України зі Львова, відсортували і спалили на сміттєспалювальному заводі «Енергія» (Київ).

«На жоден зі столичних полігонів – ні на №5, ні на №6 – «львівськие» сміття не надсилається. Є лише два шляхи для відходів зі Львова – сортування і спалення на «Енергії». Це не несе екологічних наслідків для міста, адже на зазначеному заводі рівень забруднень у результаті спалювання сміття не перевищує гранично допустимих норм», – заявив Пантелеєв.

За його словами, Київ поступово скорочуватиме кількість відходів, що привозяться з Львова, оскільки до столиці щодня прибуває близько 100 тонн сміттєвих відходів.

«Приймати відходи Київ зможе лише до кінця липня. Ми мали чітку домовленість із львівським муніципалітетом саме з урахуванням цих термінів. Від 1 серпня на заводі «Енергія» розпочнеться плановий ремонт обладнання, тому до цієї дати Львів має знайти інші місця для утилізації відходів», – резюмував Пантелеєв.

З0 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова сталася пожежа і зсув сміття. Під завали потрапили троє рятувальників й еколог львівського комунального підприємства. Рятувальників знайшли мертвими, пошуки тіла комунальника тривають.

18 червня міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що Київ на прохання мера Львова Андрія Садового надасть тимчасову допомогу у розв’язанні проблеми зі сміттям у Львові. У КМДА згодом заявили, що Київ прийматиме на утилізацію тверді побутові відходи зі Львова лише до початку серпня.

XS
SM
MD
LG